Szymon Marciniak pozbawił klub 10 mln euro? Austriacy twierdzą, że błąd polskiego sędziego wypaczył wynik | Futbol - Piłka nożna
Strona korzysta z plików Cookies, aby zapewnić Ci maksymalny komfort korzystania z serwisu oraz jego usług oraz dostosować treści do indywidualnych potrzeb użytkowników.
Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza akceptację że będą one zamieszczane w urządzeniu końcowym. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce.

Polityka Prywatności    AKCEPTUJĘ

Szymon Marciniak pozbawił klub 10 mln euro? Austriacy twierdzą, że błąd polskiego sędziego wypaczył wynik

Dodał: Futbol.pl
Data dodania: 21-08-2019 9:00
Szymon Marciniak pozbawił klub 10 mln euro? Austriacy twierdzą, że błąd polskiego sędziego wypaczył wynik

Nie popisał się Szymon Marciniak w meczu LASK Linz z Club Brugge (0:1). Polski sędzia w pierwszym meczu IV rundy kwalifikacji Ligi Mistrzów podyktował rzut karny, którego nie powinno być. Nic dziwnego, że austriackie media krytykują arbitra z Płocka. 

Karny został podyktowany już w 8. minucie spotkania, gdy Lois Openda padł w polu karnym. Marciniak wyraźnie się wahał, oglądał sytuację na powtórkach i w końcu po 3 minutach zdecydował się, że jedenastka będzie. I to mimo tego, że napastnik Brugge był na spalonym w tej akcji...

"To była fatalna decyzja arbitra" - informują austriackie media. Dziennikarze podkreślają, że była to pierwsza decyzja podjęta na austriackich boiskach przy użyciu VAR i od razu była błędna. Dodają, że najpierw w tej akcji był spalony, a potem nie było faulu!

Oczywiście Austriacy alarmują, że decyzja Marciniaka może kosztować LASK awans do fazy grupowej Ligi Mistrzów - mecz zakończył się wynikiem 1:0 dla Brugge - czyli około 10 mln euro!

Futbol.pl

TAGI

Inne artykuły