Ustawienia Twojej prywatności

Dodał: Grzegorz Sawicki
Data dodania: 20-10-2023 17:47
Afera hazardowa. Aston Villa wydała oświadczenie ws. Zaniolo

Aston Villa potwierdziła w oficjalnym komunikacie, że Nicolo Zaniolo pomaga FIGC i odpowiednim organom w związku z aferą hazardową.

Zaniolo znajduje się wśród osób objętych dochodzeniem prowadzonym przez FIGC i prokuratora w Turynie w związku z nielegalnymi zakładami bukmacherskimi. W zeszłym tygodniu piłkarz Ason Villi został przesłuchany przez włoską policję.

Jednak w przeciwieństwie do Nicolo Fagiolego i Sandro Tonalego, Zaniolo zaprzeczył, że obstawiał mecze piłki nożnej u nielegalnego bukmachera. Piłkarz przekonuje, że grywał jedynie w pokera i blackjacka.

– Aston Villa może potwierdzić, że Nicolo Zaniolo pomaga Włoskiej Federacji Piłki Nożnej (FIGC) i odpowiednim służbom w dochodzeniu w sprawie rzekomych nielegalnych zakładów bukmacherskich. Zawodnik spotkał się także z najważniejszymi osobami w klubie. Zaniolo normalnie trenuje z pierwszym składem i jest dostępny do selekcji przed weekendowym meczem z West Ham United. Klub nie będzie udzielał dalszych komentarzy w trakcie tego trwającego procesu – napisano w klubowym oświadczeniu.

TAGI

Inne artykuły